Vårkonsert med Sångföreningen Manhem

14 maj gav Sångföreningen Manhem och gästartisterna Cecilie och Christer Nerfont, Martin Östergren och Mirjam Charas en vårkonsert i Sundstaaulan i Karlstad. Glimt TV spelade in konserten och vi visar här ett urval av konserten. Körledare är Erik Rynefors.

Låtarna i programmet:
Gustaf Frödings Jordafärd (Musik: H Alfvén Text: V von Heidenstam)
Trindskallarna (G Kallstenius Bearbetning: H Alfvén)
My Way (Musik: J Revaux / C François Text: P Anka)
Fix You (Coldplay Arr: M Östergren)
Crocodile Rock (Musik: Elton John Text: T Rice Arr: M Östergren)
Don´t Let the Sun Go Down On Me (Musik: Elton John Text: B Taupin Arr: M Östergren)
I Will Wait For You (J Demy & M J Legrand Arr: M Östergren)
Valborg (H Hellström Arr: M Östergren)
Vallarelåt (Musik: M Östergren Text: G Fröding Arr: M Östergren)
Kung Liljekonvalje Av Dungen (Musik: D Wikander Text: G Fröding)
Värmlandsvisan (Musik: Trad Text: A Fryxell – F A Dahlgren Arr: M Östergren)
Glad Såsom Fågeln (Musik: Prins Gustaf Text: H Sätherberg)

Cecilie Nerfont Thorgersen
Har arbetat som musikalartist i 20 år med Wermland Opera som huvudsaklig arbetsplats. Där har hon spelat ett stort antal huvudroller i flera av de stora succéerna,som t ex Kejsarinnan Elisabeth i ”Elisabeth”, Mrs Johnstone i ”Blodsbröder”, den bipolära Diana Fridlund i ”Next To Normal” som hon fick stor uppmärksamhet för och nu senast som Fantine i ”Les Misérables” den roll hon också spelade för 20 år sen när hon debuterade på Wermland Opera. Hon har även spelat sig själv som oavbrutet svärande 90-åring i jättessuccén ”Evigt Ung”

Hon har också arbetat på flera av de stora scenerna i Sverige och Norge. Bland rollerna kan nämnas Eliza Doolittle i ”My Fair Lady” på Norsk Riksteater, Aldonza i ”Mannen Från La Mancha”på Det Norske Teater i Oslo, Ellen i ”Miss Saigon” och Tzeitel i ”Spelman På Taket” på Malmö Opera och Älskarinnan i ”Evita” på GöteborgsOperan och Cirkus i Stockholm.

Cecilie har medverkat vid flera stora konserter i Wien och Berlin. 10-års jubileet av ”Elisabeth” och Helene Fischers stora julgala som sänds i tysk tv där bl a Andrea Bocelli också medverkade.

 

Christer Nerfont
Har precis som Cecilie arbetat som musikalartist i 20 år, främst på Wermland Opera. Han har flera huvudroller i bagaget, så som Mozart i ”Mozart!”, Jekyll/Hyde i ”Jekyll & Hyde”, Joe Gillis i ”Sunset Boulevard och som
9 olika släktingar i ”En Gentlemans Handbok i Kärlek Och Mord”samt
senast som Jean Valjean i ”Les Misérables”.
Han har också spelat sig själv som gravt haltande 90-åring i storsuccén ”Evigt Ung”

Han har också spelat huvudroller på många av de stora scenerna runt om i Sverige. På Malmö Opera har han bl a spelat Kaspar Hauser i ”Kaspar Hauser”, Jekyll/Hyde i ”Jekyll & Hyde”. På GöteborgsOperan: Tony i ”West Side Story”, Magaldi och Che i ”Evita. I övrigt kan nämnas att han spelade Robert i ”Kristina från Duvemåla” i Malmö, Göteborg och Stockholm (Cirkus) ca 220 föreställningar.

Som stor fan av Frank Sinatra har han turnerat inför fulla salonger med Sinatras musik runt om i Värmland och sjungit hans musik med flertalet orkestrar runt om i Sverige.

Som kuriosa kan man nämna att tillsammans har de spelat:
Syskon i Mozart! – Mor och son i Blodsbröder
Kärlekspar i West Side Story och Spelman på Taket
Mördare och offer i Elisabeth och Jekyll & Hyde
Man och hustru i Next To Normal – Skilda i Evigt Ung
Tillsammans fått Karlstads Kommuns Kulturstipendium till Gustaf Frödings ära.

Martin Östergren
Har efter Jubileumskonserten 2010 med Helen Sjöholm & Jojje Wadenius samarbetat med Sångföreningen Manhem. Martin har komponerat, arrangerat och konserterat för körens räkning och kommer fortsätta med detta.
Martin har skrivit och arrangerat musik till ett antal musikaler och medverkade senast som kapellmästare för ”Spelman på taket” i Uppsala.
I kvällens konsert bidrar Martin med ett stort antal arrangemang och ett som vanligt oöverträffat musicerande vid flygeln.

Mirjam Charas
Är violinist och violinpedagog från Stockholm. Mirjam har kandidat och masterexamen från Kungliga Musikhögskolan, men har även studerat i USA. Hon spelar såväl solo som i orkestrar och har spelat i Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Hovkapellet m fl. Men även medverkat i musikaler som Evita, Livet är en schlager, Kristina från Duvemåla och nu senast i Spelman på taket.
Mirjam gästade kören på 125 års konserten och är nu en återvändande vän.

Per- Arne Pettersson
Spelar ikväll på hemmaplan då han är musiklärare vid Sundsta-Älvkullegymnasiet. Perra har frilansat i en rad sammanhang och gengrer inte minst i uppsättningar på Wermland Opera. Han spelar också med Bert
Deivert & Copperhead Run som gav ut en skiva 2015. Stolt medlem i Night of Queen Band sedan starten 2008. Perra har gästat Manhem vid ett stort antal konserter och räknas nu som ordinarie bas i Manhem.

Erik Rynefors
Verkar som frilansande kulturförmedlare med den egna firman ER-Musik som bas. Erik var i 22 år ledare för Sällskapet CMB och 7 år för Söt Likör vid Karlstads universitet. Idag kombineras arbete som producent med uppdrag som spelman på fiol och nyckelharpa. Under 2008 -17 har den egna produktionen
”Night of Queen” tagit stor plats i vardagen och på arenor i Sverige – UK.
Med stor glädje och stolthet leder han även Sångföreningen Manhem.

Sångföreningen Manhem
Bildades 1890 på Herrhagen i Karlstad. Kören består idag av drygt 60 medlemmar. Sedan 2005 verkar Erik Rynefors som körledare. Erik tog över taktpinnen efter Allan Weiberg, som efter 31 år som körledare tituleras hedersmedlem. Kören övar i Herrhagskyrkan tisdagar 19-21.30.
Vill du veta mer om kören och dess verksamhet så kontakta körledaren Erik Rynefors 0706 – 59 72 90 eller ordförande Patrik Blixt 0708 – 20 93 85

Tenor 1
Karl-Gustaf Eriksson, Sören Grönqvist, August Hedman, Kaj Johansson, Gunnar Jonsson, Per Milton, Jan Nilsen, Anders Peterson, Erik Rynefors, Rolf Sandberg, Anders Torehammar och Olle Österling.

Tenor 2
Daniel Ahlstedt, Rune Andersson, Staffan Barrefors, Lars Bjergestam, Patrik Blixt, Mats Boij, Göran Grönkvist, Anders Halvarsson, Magnus Henrichson, Stefan Jerkeby, Stig Johansson, Roger Magnusson, Leif Nordmark, Stig Rinnemo, Harald Sunde och Lennart Wisén.

Bas 1
Stig Anderberg, Klas Brohagen, Johan Brunsson, Magnus Dahlén, Carl-Gustav Davidsson, Lasse Enskog, Bo Gellerbring, Andreas Grahn, Christer Halvarson, Åke Nilsson, Hans Nordmark, Lars Olsson, Sven-Olof Palm, Ulrik Scheller, Lennart Stemne och Hans Wennerholm.

Bas 2
Anders Eliasson, Marcus Ek, Kjell Kvarnevik, Björn Leimar, Peter Lewin, Michael Lindstedt, Åke Lindström, Christer Samuelsson, Björn Sandborgh, Lars Segerpalm, Sven-Ingvar Thorbjörnsson, Mattias Ward och Mats Österling.

Sharing is caring!