Ny båtbusslinje till Grums och Borgvik

Den 1 juni drar båtbussäsongen igång igen. Nytt för i år är en ny linje mellan Karlstad och Grums som startar i Inre hamn, går runt Hammarö och slutar i Borgvik.

Hela sträckan mellan Karlstad och Grums/Borgvik består av två linjer. Linje 96 kommer att trafikera Karlstad-Grums och linje 97 kommer trafikera Grums-Borgvik. Resan med linje 96 börjar i Inre hamn och planerar att göra tre stopp på vägen mot Grums – på Lövnäs, Västra Söön och Lillängshamnen. Väl i Grums kan passagerarna byta båt och fortsätta vidare till Borgvik. Hela turen tar totalt cirka tre timmar.
Hela sträckningen kan man åka varje dag 9-31 juli. Men redan under midsommarhelgen, 24-26 juni och helgen efter, 2-3 juli, kommer linje 97 Grums-Borgvik att ha smygpremiär.

– Tanken är att de som vill fira midsommar i Borgvik ska kunna ta båtbussen dit. Då är det sedvanligt firande och forsöppning i hyttruinen, berättar Leif Haraldson (S), kommunalråd i Grums kommun.

Eftersom den nya sträckningen tar vägen förbi Lövnäs och Västra Söön ger det nya möjligheter för badsugna att ta sig ut till den populära badplatsen på Västra Söön som bara är tillgänglig med båt.
Båtarna som ska trafikera linjerna kommer att servera lättare förtäring samt ha soldäck.

Sharing is caring!