Marie Gauthier på Galleri Bergman

Första gången Karlstadskonstnären Marie Gauthier ställde ut på Galleri Bergman var för tre år sedan, då hade Mats Bergman nyligen startat verksamheten. Nu får vi återigen se Marie’s vackra akvareller av kustlandskap och hus som hon målar helt och hållet ur minnet av platser hon besökt. Utställningen började den 26 februari och pågår till den 12 mars på Galleri Bergman i Karlstad.

Så här beskriver Marie själv sitt konstnärliga arbete:
”I mitt måleri söker jag ljuset. Mina bilder är både föreställande och icke föreställande, jag försöker ofta frigöra mig från själva motivet, att se bakom det föreställande. Ändå vill jag att betraktaren ska kunna känna igen sig i det man ser i bilden, även om motivet inte är det centrala. En knepig balansgång.
Min inspiration kommer inte sällan från dramatiska naturupplevelser, där ljus och mörker möts, där kontraster blir till. Akvarellmediet är ett bra hjälpmedel i min strävan. Något mål finns inte, mitt arbete är en väg i livet”

Sharing is caring!