Berättelse om skapelse och undergång i Berättarladan

Årets föreställning i Berättarladan i Rottneros heter Eddan. På Västanå teaters hemsida beskrivs föreställningen så här:

”Eddan bygger på en samling nordiska kväden och verser, som huvudsakligen anses vara tillkomna i Norge och på Island under åren 800-1000. Det är mytologiska berättelser burna av ett fantastiskt språk, äventyr med gudar, jättar, dvärgar och andra varelser. Det är mustiga sagor om skapelse och undergång, där humorn och visheten går hand i hand.

Den poetiska Eddan, i Jon Fosses version, är ett spännande, poetisk och sällsamt verk, som skapat för Västanås Teaters spelstil, där musiken och dansen är en organisk och integrerad del av berättandet.”

Scenen består till stor del av ett gigantiskt träd, Yggdrasil. Scenograf är konstnären Bo Jonzon. De fantastiska kostymerna, som alltid varit centrala i Västanås uppsättningar, är gjorda av Inger Stinnerbom och musiken i föreställningen har komponerats av Magnus Stinnerbom. Regissör är Leif Stinnerbom.

Föreställningen har premiär den 22 juni och spelas t.o.m. den 8 september.

Till denna sommar så har Västanå teater skapat en stor kostymutställning med scenkläder från deras tidigare föreställningar.   

Sharing is caring!