Kampanjerbjudande inför valet

Vi har nöjet att erbjuda ett riktigt bra mediapaket som kan hjälpa er att sprida ert budskap i hela Värmland i ett antal veckor inför valet.

Vår uppgift är givetvis inte att stödja enskilda partier eller kandidater utan att se till att så många väljare som möjligt röstar på rätt parti. Vi vill ge alla tittare chans att bestämma vilket parti som är rätt för dem. Därför vill vi ge alla partier utrymme i Glimt TV, så att ni kan berätta var ni står i de lokala och regionala frågorna.

För det mesta bombarderas man med budskap om partiledarna och problematiken på nationell nivå. Det är sällan det handlar om lokal politik och frågor som är viktiga för enskilda län.

Vi vill gärna se till att värmlänningarna får möjlighet att höra lokala politiker prata om det som är viktigt för vårt län.

 

Så här tänker vi:

En politisk debatt

Deltagande i en politisk debatt inför valet. Debatten kommer att arrangeras i slutet av augusti, (preliminärt onsdagen den 27:e augusti kl. 19) på Clarion Hotel Plaza i Karlstad. Publik kommer att finnas, gratis närvarande i mån av plats.

Planerad sändningstid i Glimt TV: dagligen från 1:a september till valdagen, tre visningar per kväll med repris under förmiddagen.

Alla lokala partier som hade över 1% röster i EU-valet är inbjudna till debatten. Vi diskuterar frågor som är aktuella för Värmlands framtid. Näringsliv, tillväxt, sociala frågor, entreprenörskap mm. Publiken kommer också att ha möjlighet att ställa diverse frågor till politikerna.

Vi beräknar att debatten kommer att pågå under två timmar och vi klipper sedan ihop det till ett bra TV-program på ca. en timme.

För vem?

Representanter för politiska partier i Värmland bör finnas med och diskutera Värmlands framtid. Gärna experter i frågor om näringsliv och tillväxt. Vi välkomnar även representanter som inte står först på listan, det är bra om väljarna bekantar sig med fler ansikten från respektive partier.

Pris

Att kunna genomföra ett sådant här projekt på rätt nivå innebär en hel del kostnader. Bl.a. hyra av lokaler, ljudtekniker, studioutrustning, bearbetning och klippning av programmet mm.

Vi har satt ett relativt lågt pris per deltagande parti på 5 000 kr exkl. moms.

Vi ska även försöka hitta några sponsorer för debatten, vi vill gärna göra det så bra som möjligt och är väl medvetna om att de flesta budgetar på lokal nivå är rätt begränsade.

Utöver debatten…

Vi kommer att bjuda in några av de medverkande partierna till vår studio för att medverka i ett Glimt valspecial-program. Vi vill att ni skickar en, eller gärna två, representanter från vallistan till vår studio där ni kommer att få berätta om det som ni tycker är viktigt inför valet. Beroende på antal partier som ska vara med kommer ni att ha 5-7 minuter på er att prata om det som är viktigt för er och att förklara varför värmlänningarna bör rösta på er.

Det är bara ni och vår programledare i studion så det blir ingen debatt, snarare en längre intervju.

En förutsättning för att vara med i Glimt valspecial är att ni också är med i debattprogrammet. Glimt valspecial kommer att sändas i samband med debattprogrammet och det kan vara en bra idé att vara representerad i båda programmen.

Medverkan i Glimt valspecial kostar inte något extra, det är en bonus för er som är med i debatten och ytterligare en möjlighet att visa er för era väljare.

Vi vill gärna att ni återkommer med ett svar så fort som möjligt så vi hinner boka in all utrustning, hyra in ljudtekniker och förbereda debatten i god tid. Senast torsdag (21:a augusti) vill vi ha en anmälan från er.

Informationsfilmer i den öppna kanalen, Vår Television

Vi erbjuder även alla partier möjlighet att sända sina informationsfilmer under 3-4 veckor innan valet i Vår TV (som sänds dagtid på samma programplats som Glimt TV).

Vår TV är en öppen TV-kanal. Det innebär att det är folkets TV-kanal. Den finns till för att ge medborgare i Värmland en plattform att få uttrycka sig. Alla som vill sända TV, ska genom Vår TV ha den möjligheten. Det kan t.ex. vara föreningar, skolor, organisationer, politiska partier, företag eller privatpersoner.

Har du redan en färdig informationsfilm kan vi sända den direkt. Det enda du betalar i så fall är medlemskapet i Vår Television. Ett medlemskap kostar 5 000 kr/år och innebär att ni i princip kan sända så mycket TV-program som ni vill, både nu inför valet och i fortsättningen.

För er som inte har en färdig film har vi paket med riktigt förmånliga priser på medlemsskap och produktion. All information om Vår Television finns här på vår webbplats, https://glimt.tv/vtv/

Reklamfilmer inför valet

Ni kan självklart också visa era reklamfilmer i Glimt TV på bästa sändningstid (kvällar kl. 18 – 24 ca.) med gratis repris under förmiddagens pass. Vi har ett antal olika erbjudanden, några exempel finns nedan.

Det enklaste sättet att göra det är om ni har befintliga filmer som går i nationella kanaler, eller på era webbplatser, YouTube mm. De kan vi sätta in i tablån som de är, alt. kan vi anpassa de med lokalt budskap. Även politiker som bedriver personliga valkampanjer är välkomna med sina egna filmer.

Vi kan också hjälpa er med att spela in reklamfilmer om ni inte har några färdiga, men hör gärna av er så fort som möjligt i så fall.

Obs! vi kommer inte att acceptera reklamfilmer med budskap som går emot våra etiska regler. Känner vi att budskapet är kränkande för en del av befolkningen, eller går emot våra egna principer kommer vi inte att visa filmen helt enkelt. Vi kommer inte att ta ställning för eller emot något parti, men vi kommer inte heller att visa kränkande material i Glimt TV.

Prisexempel reklamfilm (med avdragen rabatt för Val 2014)

 

30 sek film, 6 visningar per kväll i 2 veckor  (från 1:a september):  5 000 kr

20 sek film, 12 visningar per kväll i 2 veckor (från 1:a september):  7 400 kr

30 sek film, 12 visningar per kväll i 2 veckor (från 1:a september):  9 200 kr

20 sek film, 12 visningar per kväll i 4 veckor (från 18:e augusti):    12 800 kr

30 sek film, 12 visningar per kväll i 4 veckor (från 18:e augusti):    17 500 kr

 

 

Kvällens programblock går i repris under förmiddagen från kl. 6. Visningen av era reklamfilmer är på förmiddagarna kostnadsfri. Om vi sänder er reklam i 4 veckor innebär det att ni får mer än 336 visningar innan valet.

Det finns förstås många fler alternativ. Ni kanske har en längre film eller flera filmer som ni vill visa under samma period? Kontakta oss gärna om ni har andra behov för er reklamfilm så löser vi era behov.

Har ni allt material färdigt och inte behöver någon lokal anpassning kan vi börja sända er reklam tidigare. Hör av er i så fall så ordnar vi det.

Behöver ni anpassa era filmer innan vi sänder de kan vi ordna speakerröster, textbearbetning, animation mm. efter behov. Ni bör kontakta oss i god tid så vi hinner med det.

Valvakan på plats hos er

På valdagen kan vi erbjuda en komplett bevakning i era lokaler hela kvällen. Och självklart ska vi vara med på firandet ifall ni råkar vara med i det “vinnande laget”.

Vi har bara resurser för att bevaka en valvaka på det viset, så det är först till kvarn som gäller. Ni får självklart använda allt material som ni vill efteråt och har rätt att publicera det var ni vill.
Kontakta oss gärna om ni tycker det är en kul idé så kan vi prata om förutsättningar, priser och möjligheter…