Glimt Sport – Hellton-Sävehof

Karlstad, 19 januari 2016

Sundsta sporthall var som vanligt välfylld när det är dags för handbollsmatch. 751 personer kom denna gång för att se Karlstadslaget IF Hellton ta emot elitserieledarna IK Sävehof från Partille.
Hellton fick en bra start och Jessica Wessman spelade bra i hemmamålet med flera bra räddningar i inledningen av matchen.
Men redan efter 8 minuters spel hade de svenska mästarna Sävehof dragit ifrån till en 1-5-ledning genom Julia Eriksson.
Karin Ullén replikerade dock i nästa anfall och reducerade direkt till 2-5.
Sävehof är ju såklart mycket bättre än Hellton men samtidigt hade Hellton lite otur i fina lägen, som t.ex. när Linda Johansson träffade stolpen.
Men å andra sidan träffade även bortalaget stolpen vilket gav Kristin Ullén ett fint kontringsläge att göra 4-9, 19:58 in i första halvleken.
Trots målövertaget för Sävehof så vinner Hellton sista 10 minuterna av första halvleken med 5-4. Nykomlingen Kristin Wiklund gör Helltons sista mål i första halvlek till 7-12.
Andra halvleken börjar bra för Hellton som fortsätter reducera när Julia Johansson gör 8-13.
Men sedan drar Sävehof ifrån rejält och efter 19:40 i andra halvlek leder man med 15-25 efter mål av landslagsspelaren Louise Sand.
Sista tio blir mer eller mindre en transportsträcka för Sävehof som drygar ut ledningen ytterligare. Sista målet för Hellton, fram till 17-31, görs av Julia Johansson.
Matchen slutar 17-32 efter ett straffmål av Emma Ekenman-Fernis i sista sekunden.